In 2020 heeft een Messiaanse organisatie in het zuiden van Israël een Women Shelter geopend voor vrouwen die in een acute crisissituatie zitten. Denk hierbij aan vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld, gedwongen prostitutie en mensenhandel. De Shelter biedt aan deze vrouwen (en hun kinderen) een veilige leefomgeving. Naast onderdak krijgen de vrouwen hier de eerste basisbehoeften zoals voedsel, kleding en medicijnen, maar ook juridische en psychologische ondersteuning. De Shelter verzorgt dagelijks Bijbelonderwijs. Het doel van de Messiaanse organisatie is om deze vrouwen te helpen om op termijn een weg uit hun ellende te vinden en hen te begeleiden naar een stabiel, gezond en zelfredzaam sociaal en geestelijk leven. Het verlangen van de organisatie is dat vrouwen en hun kinderen zich gaan aansluiten bij plaatselijke gemeenten en een zegen voor deze gemeenten en hun omgeving zullen worden.

Fruitfull Life Foundation ondersteunt dit project door een financiële bijdrage te leveren aan voedsel, kleding en medicijnen voor de vrouwen en hun kinderen die in de Shelter verblijven.

 

Projectbezoek februari 2023

De secretaris en voorzitter bezochten de Women Shelter in het zuiden van Israël. De Shelter is een groot huis, met een prachtige tuin omringd door een hek om zo volledige veiligheid en beschutting te waarborgen. Gestreefd wordt naar een warme familiesfeer in het huis. De vrouwen (en kinderen) hebben een eigen slaapkamer, op de begane grond is een gemeenschappelijke keuken en woonruimte. Er wordt met elkaar gekookt. We hebben ook de schuilkelder gezien, de Shelter ligt niet ver van Gaza. In de Shelter woont een medewerkster van de organisatie. Het is belangrijk voor de vrouwen dat er rust in het huis is, maar ook altijd een aanspreekpunt. Overdag is ook de coördinator aanwezig. Elke week wordt een Bijbelstudie gegeven aan de hand van een actueel onderwerp. Twee vrouwen die in de Shelter wonen, vertellen ons hun levensverhaal. We hebben met elkaar gegeten en met en voor de vrouwen mogen bidden.

Steun deze actie

Steun deze actie en doneer nu!

Video

Vertaling video Tatyana

Hallo, ik ben Tatyana, de leider van de Women’s Shelter. Dit ‘veilige huis’ voor vrouwen is in 2020 geopend in Beersheva, Israël. Sinds die tijd hebben 50 vrouwen bij ons gewoond, voor langere of kortere periode, en zijn ondersteund om hun levens weer te kunnen herstellen.

Vrouwen die slachtoffer zijn geworden van gedwongen prostitutie, of andere vormen van geweld, lijden aan lichamelijke en psychische trauma’s. Sommige vrouwen proberen te herstellen, zelfs met ‘hulp’ van alcohol en prostitutie, met als gevolg dat hun situatie alleen maar slechter wordt. Als ze bij ons komen, proberen we allereerst tegemoet te komen in hun basisbehoeften, zoals gezond voedsel, een veilige en gezonde leefomgeving, medische ondersteuning en vele andere zaken die nodig zijn. De vrouwen ervaren onze oprechte en liefdevolle benadering en dat vergroot hun vertrouwen en openheid. We doen dit vanuit onze liefde tot God, we bidden met de vrouwen en iedere week is er in het huis een Bijbelstudie, waaraan ze kunnen deelnemen.

Ons programma is uitgebreid en richt zich op het individu met als doel dat de vrouwen genezen en herstellen, onderwijs krijgen (als dat is gewenst) en indien mogelijk werk. Na vertrek uit ons huis zijn ze zelfredzaam en in staat zelfstandig te wonen.