Als gevolg van de vreselijke oorlog in Oekraïne zijn veel vrouwen en kinderen naar Nederland gevlucht. Naast het opzetten van een goederenbank waar de vrouwen (kinder)kleding, hygiënespullen, badhanddoeken en speelgoed kunnen krijgen, delen we ook goodiebags uit. In deze goodiebag zitten diverse spullen zoals theezakjes, snoepjes, papieren zakdoekjes, kleurpotloden en een Bijbel. De inzameling voor de goederenbank is een geweldig succes. Ook zijn de vrouwen heel blij met de goodiebags. Oekraïense en Russische Bijbels worden soms met een traan in ontvangst genomen. Sponsor een goodiebag voor 5 euro!

Update augustus 2022

De filmmiddag met high tea die we in augustus organiseerden, was indrukwekkend. Na afloop van de film, over het leven van Jezus Christus, mochten we bidden met een vrouw. Er komen nog steeds vluchtelingen naar Nederland. We delen nog steeds goodiebags uit, maar ook ingezamelde kleding en andere spullen. Maak een gift over naar deze actie!

Steun deze actie

Steun deze actie en doneer nu!

Video

Vertaling video Tatyana

Hallo, ik ben Tatyana, de leider van de Women’s Shelter. Dit ‘veilige huis’ voor vrouwen is in 2020 geopend in Beersheva, Israël. Sinds die tijd hebben 50 vrouwen bij ons gewoond, voor langere of kortere periode, en zijn ondersteund om hun levens weer te kunnen herstellen.

Vrouwen die slachtoffer zijn geworden van gedwongen prostitutie, of andere vormen van geweld, lijden aan lichamelijke en psychische trauma’s. Sommige vrouwen proberen te herstellen, zelfs met ‘hulp’ van alcohol en prostitutie, met als gevolg dat hun situatie alleen maar slechter wordt. Als ze bij ons komen, proberen we allereerst tegemoet te komen in hun basisbehoeften, zoals gezond voedsel, een veilige en gezonde leefomgeving, medische ondersteuning en vele andere zaken die nodig zijn. De vrouwen ervaren onze oprechte en liefdevolle benadering en dat vergroot hun vertrouwen en openheid. We doen dit vanuit onze liefde tot God, we bidden met de vrouwen en iedere week is er in het huis een Bijbelstudie, waaraan ze kunnen deelnemen.

Ons programma is uitgebreid en richt zich op het individu met als doel dat de vrouwen genezen en herstellen, onderwijs krijgen (als dat is gewenst) en indien mogelijk werk. Na vertrek uit ons huis zijn ze zelfredzaam en in staat zelfstandig te wonen.